Arkitekturfoto

Med Kaare Bak

Kaare Bak er autodidakt fotograf og har gennem hele sit voksne liv fotograferet, men i 2010 begyndte han for alvor at udforske de forskellige muligheder, som digital fotografering tilbyder. han har, og vil altid fortsætte med, at teste forskellige typer af fotografering da det er her han udfordrer sig selv og den måde han fotograferer på, dog oplever Kaare altid at han kommer tilbage til sine to hovedområder: arkitektur og landskabsfotografering.

Som Kaare fortæller så tager hans billeder sit udspring i en sætning fra den berømte amerikanske Magnum fotograf Elliott Erwitt: “Photography is an art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with way you see them”

Kaare søger at hans billeder er præget af en hel del realisme, men med et lille twist i form af stærk mætning, lange eksponeringer eller en sort / hvid konvertering. Han bruger disse “instrumenter” til at fremelske den følelse han stod med da han tog billedet. Kaare har haft flere selvstændige udstillinger i DK og har vundet priser i flere internationale fotokonkurrencer. I 2015 vandt han den nationale pris i verdens største fotokonkurrence Sony World Photography Awards.

Når jeg fotograferer arkitektur har jeg utrolig megen fokus på linjerne i de enkelte bygninger. Jeg kan bruge lang tid ude på lokationen på at få linjerne til at passe ind i billedekompositionen, forsøge at få linjerne til at udgå fra hjørnerne og ind mod midten.

Jeg går tit HELT tæt på bygningen og lægger hovedet helt tilbage for at få et udgangspunkt for billedet der er forskelligt for det vi normalt få når vi ser på bygninger på afstand.

Kan jeg få genstande (for eksempel lygtepæle) i nærheden af bygningen med i billedet giver det endnu en ledende linje som er med til at gøre billedet spændende at se på. En anden ting jeg også benytter meget er langtidseksponeringer såfremt vind og skyer er optimale. En god langtidseksponering i de rette vejrforhold kan løfte ethvert arkitekturfoto.

Oplæg og fotografisk tur i Aalborg

Kaare Bak holder først et oplæg, hvorefter vi skal på en fotografisk tur rundt i Aalborg sammen.

Den 16/06-2019

Program.

12.00 – 12.30 Velkommen og præsentation ved Zenfoto.
12.30 – 13.30 Oplæg ved Kaare Bak.
13.30- 15.45 fotografisk tur rundt i Aalborg.
15.45 – 16.00 Officiel afslutning af arrangement.

Klik for tilmelding. ( Gratis )